Strona główna  >  Przystawki i przekąski  >  Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

DSC07015 (1)

Składniki

  • 1300g piersi z kurczaka
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 12 szt. marynowanych cebulek
  • 12 szt. czarnych oliwek bez pestek
  • 100 g fety w kostkach
  • 2 jajka
  • 70 g kaszki kukurydzianej
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • gałka muszkatołowa, słodka papryka, sól, pieprz kolorowy do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • masło,bułka tarta do formy
  • rozmaryn, tymianek szałwia

Delikatna pieczeń z mięsem kurczaka i warzywami,czyli to co lubimy jeść.

Pierś z kurczaka opłucz,zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa oczyść.Papryki i cebulę pokrój w  kostkę, czosnek posiekaj.Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Ostudź.Mięso mielone wymieszaj z jajkami, kaszką, musztardą i dopraw do smaku przyprawami. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa. Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Masę nałóż do foremki.Wierz posmaruj olejem, posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią. Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.

Autor: Elżbieta P.

DSC07015 (1)

 

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273