Strona główna  >  Desery  >  Koktajl z kaszy gryczanej i migdałów

Koktajl z kaszy gryczanej i migdałów

3 m

Składniki

  • 1/3 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 1/3 szklanki migdałów
  • 1 banan
  • 1/2-3/4 szklanki innych owoców (np. truskawek)
  • sok jabłkowy 100% (lub woda) według uznania

Najbardziej dziwny w składzie koktajl, który do tej pory próbowałam, ale na szczęście jest całkiem niezły, biorąc pod uwagę zawartość surowej gryki ;). Mój blender niestety nie poradził sobie tak, jak powinien i koktajl nie ma idealnie aksamitnej konsystencji.

Kaszę oraz migdały wsypać do miski i zalać ok. 3 szklankami wody. Pozostawić na minimum 12 godzin (ale polecam dłużej). Po tym czasie bardzo dokładnie wypłukać kaszę i migdały na sicie pod bieżącą wodą.
Kaszę i migdały przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować na gładko. Gdy dodajemy wodę można dosłodzić według uznania. Jeśli ktoś lubi, można dodać odrobinę cynamonu lub soku z cytryny.

Dla tych, którzy boją się surowej kaszy, można spróbować zrobić go z kaszą ugotowaną.

Autor: Agnieszka D.

3 m1

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273