Strona główna  >  Desery  >  Jaglany krem z orzechami i kakao

Jaglany krem z orzechami i kakao

Składniki na 1 słoiczek

  • 3 czubate łyżki kaszy jaglanej / *przed ugotowaniem
  • ok. 40g całych migdałów
  • ok. 40g orzechów laskowych
  • szczypta soli
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka odtłuszczonego, gorzkiego kakao
  • 1/3 szklanki mleka migdałowego

Migdały i orzechy włoskie sparzyć i obrać ze skórki. Następnie rozdrobnić w mikserze lub dobrym blenderze najdrobniej jak to będzie możliwe. Aby lepiej się miksowały dodajemy 1 łyżkę oleju roślinnego i szczyptę soli. Kaszę jaglaną gotujemy i miksujemy z mlekiem migdałowym (można zastąpić zwykłym mlekiem) na gładki krem. Dodajemy miód i kakao. Stopniowo dokładamy do masy zmielone wcześniej orzechy i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki.

Idealny do kanapek, naleśników czy gofrów.

Autor: Anna D.

Nowy folder4 (2)

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273