Strona główna  >  Desery  >  Jaglanka z ranka

Jaglanka z ranka

IMG_7167

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2,5 szklanki wody
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 2 starte jabłka
  • kilka suszonych moreli niesiarkowanych
  • garść rodzynek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka miodu (niekoniecznie)
  • szczypta soli

Kaszę myjemy na sicie i podprażamy na suchej patelni często mieszając, aż do uzyskania sypkości i ładnego zapachu (kilka minut na niedużym ogniu). Wodę zagotowujemy, dodajemy masło i sól.

Wrzucamy kaszę i gotujemy pod przykryciem bez mieszania 20 minut. 5-10 minut przed końcem, wsypujemy na wierzch jabłka, pokrojone morele i rodzynki, aby się przeparowały trochę i zmiękły. Po lekkim przestygnięciu łączymy z miodem.

Autor: Joanna S.

IMG_7167

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273