Strona główna  >  Desery  >  Brownie z kaszą jęczmienną

Brownie z kaszą jęczmienną

Składniki

  • 0.5 szklanki kaszy jęczmiennej (lub jaglanej)
  • 0.5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 0.5 szklanki cukru lub kilka łyżek miodu lub innej substancji
  • słodzącej
  • 0.5 szklanki kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżki oleju

Kaszę ugotować do miękkości (na pół szklanki kaszy trzeba dać ok. szklankę wody, dolać wody jeśli będzie za mało). Przestudzoną kaszę zmiksować blenderem z resztą składników. Przelać do małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub polanej olejem i posypanej bułką tartą. (Ja piekłam w naczyniu żaroodpornym). Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Autor: Joanna B.

img_0757

 

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273