Strona główna  >  Desery  >  Brownie & Blondie – ciasto jaglane

Brownie & Blondie – ciasto jaglane

DSC_0062 - Kopia

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 170 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego 90%
  • 2 pełne łyżeczki kakao
  • kilka orzechów laskowych do dekoracji

Kaszę jaglaną płuczemy, zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy ok. 10 minut, aż będzie miękka. Jajka, olej, jogurt naturalny, proszek do pieczenia i płynny miód mieszamy w wysokim naczyniu z ugotowaną i odcedzoną kaszą jaglaną.

Dzielimy masę na dwie części – do jednej dodajemy kakao, a do drugiej masło orzechowe. Każdą z mas miksujemy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę brownie a następnie delikatnie przekładamy na wierzch masę blondie. Dekorujemy orzechami laskowymi. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180°C.

Autor: Anna D.

DSC_0062 - Kopia

Autor: UK


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/klient.dhosting.pl/vitanatura/ugotujkasze.pl/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273